Mi ez a blog?

Ez a blog a motorozásról szól. Nagyon sok sajnálatos baleset történik, és nem mindig a motorosok hibájából. Rendszeresen megjelenő cikkeimben ahhoz szeretnék segítséget nyújtani, hogy hogyan lehet biztonságosan motorozni, és elkerülni a baleseteket.

Reklám

Hírlevél feliratkozás

Email Address

Címkék

Utolsó kommentek

Motorozás csoportban.

2007.10.10. 09:21 MihiAtti

Motorozni elsősorban egy szólótevékenység, de sokan, csoportban mennek. Vannak akik csak egy vasárnap reggel a barátokkal, és vannak, akik egy szervezett motoros találkozón. Itt van néhány tipp, ami segít biztosítani, hogy egy örömteli és biztonságos csoportos motorozásban legyen részed:
Érkezz felkészülten:. Érkezz időben, és teli tankkal.

Tartsatok motoros megbeszélést:
Beszéljetek meg dolgokat az útról, pihenésról, tankolásról, kézjelekről és hasonló dolgokról. Jelöljetek ki egy vezetőt, és egy olyat aki hátul megy. Mindkettőnek olyan tapasztaltnak kell lennie, akik már tudják hogyan kell csoportban motorozni. A vezetőnek fel kell ismernie mindenki motoros képességeit, és ennek megfelelő stílusban kell vezetni a csoportot.

Tartsd a csoportot kezelhető méretben:
Ideális az 5-7 motoros. Ha szükséges oszd a csoportot több részre, mindegyikben egy vezetővel, és egy olyannal aki hátul megy.

Motorozz felkészülten:
Legalább egy vezetőnek mindegyik csoportban be kellene csomagolnia egy mobiltelefont, elsősegély-készletet, és teljes szerszámkészletet. A csoport legyen felkészült bármilyen problémára, amivel találkozhatnak.

Motorozzatok alakzatban:
Az alábbi alakzat a motorkerékpárok között lehetővé teszi, hogy mindegyik motorosnak elég ideje és tere legyen a manőverezésre.

















Az első vezető megy a sáv bal harmadában, az utána következő legalább egy másodperccel mögötte a sáv jobb harmadában. A csoport többi része pedig követi ezt a formációt. Az egy sorban haladás rossz látási viszonyok között, rossz, vagy hullámos úton, útkereszteződésekben, vagy más helyzetekben ajánlott, ott ahol  nagyobb térre van szükség egymás között.

Kerüld az egymás mellett haladást: Ez csökkenti a köztetek lévő teret, és így a korrigálás lehetőségét. Ha hirtelen ki kellene kerülnöd egy veszélyes helyzetet, nem lenne tered hogy meg tudd oldani, és a kormányok könnyen összeakadhatnak.

Mindig ellenőrizd az utánad következő motorosokat a visszapillantó tükörben.
Ha látod, hogy egy vezető lemarad, annyira lassulj le, hogy utol tudjon érni, és olyan sebességgel kell haladni amivel mindenki lépést tud tartani. Ha a csoportban levő motorosok közül mindenki használja ezt a technikát, akkor a csoport majdnem állandó sebességggel tud haladni, és nem kell gyorsan nagy sebességgel vezetni, hogy mindig utolérjük a másikat.

Ha lemaradsz a csoporttól, ne ess pánikba. A csoportnak kell hogy legyen  egy megtervezett módszere arra, hogy újra összeszedjék a csapatot. Ne lépd túl a sebességet, és ne becsüld túl az utat, a képességeidet, hogy utolérd a csapatot.

Műszaki vagy orvosi problémákért használj egy mobiltelefont, hívj segítséget!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motorozas.blog.hu/api/trackback/id/tr22192015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása